Hägnens Islandshästar & Ridlekis

Flekkur och Litla- Ridning

Islandshästarna Flekkur och Litla fick i början utav 2023 sjukdomen EOTRH bekräftat, detta innerbär att dom kommer att behöva ta ut alla framtänder både uppe och nere. Litla har dragit ut 4 hittils. Flekkur har börjat få tänder utdrgna. 

Detta är ett stort ingrepp och kostsamt. När det gäller Flekkur har avlivning tagits upp i samtal med vetrinär, men jag har sagt att han ska få en ärlig chans, men märker vi att detta blir för jobbigt för honom så kommer vi självklart att se till hans bästa. Flekkur är 18 år men full utav energi och han kan ha många år kvar i verksamheten om man plockar ut alla framtänder. 

Men det handlar om stora utgifter för att få detta genomfört.

Så därför har jag kommit på idèn " Flekkur och Litla- Ridning, inkomsterna på dessa ritter, ridläger mm, går oavkortat till deras tanoperationer.

Detta är ritter jag ordnar utöver den vanliga ridskolan/ turridning/sommar-ridning mm, just för att kunna få ihop dessa extra pengar till deras dyra vetrinärkostnader. (Flekkurs totala kostnader kommer troligen inte att sluta under 20.000:- )

Deltar man i Flekkur och Litla- Ridning bidrar man alltås till deras operation. Det finns några inlägg på vår Facebooksida som handlar om Litla och Flekkur.

 

 

(Det finns ingen försäkring som går in, jag får betala hela kostnaden ur egen kassa)

Här nedan finns vårens Flekkur och Litla- Ridning.

 

 

 Skogsritt med medtagen fika (Flekkur och Litla) Barn ca 7-10 år Söndagen den 2 April.

Dom barnen som vågar/kan får rida utan ledare, vill man ha en ledare så går förälder med hela skogsturen, annars möter föräldrarna upp oss nere vid sjöladorna i skogen där vi fikar. kostnad 300:- per ryttare

 

Påsk- Knatteritten barn ca 3-7 år med medtagen fika , Söndagen den 9 April(Flekkur och Litla)

Alla barnen har en vuxen som leder, medtag egen fika i ryggsäck. Vi rider ner till sjöladorna och fikar. kostnad 300:- per ryttare

 

Skogsritt (Litla och Flekkur)tonår/vuxen Söndagen den 16 April klockan 10:00.

Vi rider i alla gångarter, turen är ca 2h. Kostnad 350:- per person om man är ridande elev på Hägnen. Rider du på Hägnen och har en ridvan kompis som vill hänga med på ritten så går det bra, icke ridande elev 400:-.

 

Dagridläger (Flekkur och Litla) Lördagen den 29 April.

(För ridelever på Hägnen)

Klockan 10:00 till 17:00. ca7-11 år.

Teori, ridning, tömkörning, hästhantering, stallregler, hästmys mm. Medtag mat för hela dagen, micro finns. kostnad 700:- per deltagare

 

After work/ after school. (Flekkur och Litla) Tonår/vuxen Fredagen den 5 Maj

klockan 17:00. Vi rider i alla gångarter, turen är ca 2h och stopp för att äta medtagen fika på ett fint ställe i skogen . Medtag fika i liten ryggsäck. Kostnad 400:- per person om man är ridande elev på Hägnen. Rider du på Hägnen och har en ridvan vän som vill hänga med på ritten så går det bra, icke ridande elev 450:-.

 

Skogsritt (Flekkur och Litla) tonår/vuxen, Söndagen den 21 Maj

klockan 10:00.

Vi rider i alla gångarter, turen är ca 2h. Kostnad 400:- per person om man är ridande elev på Hägnen. Rider du på Hägnen och har en ridvan kompis som vill hänga med på ritten så går det bra, icke ridande elev 450:-.

 

Fler akiviteter kommer.....

 

 

 

 

 

Litla

Flekkur