TURRIDNING 

Att tänka på inflör besöket, kom till bokad tid. Det blir lätt stressigt för oss om kunderna kommer innan vi har fått in hästarna och gjort iordning stallet inför turen. Tack för att ni visar hänsyn.

 

Vi rider i vacker småländsk natur. På byvägar, skogsvägar, stigar eller ängar. Vi kan ta emot både vana och ovana ryttare(max 4 helt nybörjare per tur). Vi en minimiålder för barn på 12 år. (10 år om ridvana finns, Yngre barn hänvisas till ridlektioner eller paddockridnig). Tempot och hästarna anpassar vi efter rådande väderlek och ryttarnas storlek (tunga ryttare = lugnare tempo) och förmåga. Vi har äldre och trygga hästar för ovana ryttare, och piggare hästar för de mer vana ryttarna ( vänligen överskatta inte er ridförmåga när ni bokar turen).

Utrustning: Hjälm är obligatorisk vid all ridning hos oss. Vi har hjälmar att låna ut. Bekväma kläder, långbyxor rekommenderas. Rejäla skor, kängor eller stövlar. Tygskor, sandaler eller högklackade skor är inte lämpliga. All ridning sker på egen risk. Kontrollera så att du har en olycksfallsförsäkring.

För hästarnas skull har vi en maxvikt på 80 kg för ryttaren (85 om man är ridvan) vi kan ta emot max 1 ryttare som väger 80  per tur eftersom vi bara har ett fåtal hästar som klarar av ryttare på 80+.  Ryttare som väger 85kg =1 Timmes tur och lugnare tempo för hästens skull. 

Vi vill att ni lämnar återbud om någon i gänget inte kan komma. Senast dagen innan., ej avbokad plats senast dagen innan debiteras med 200:-

Avbokning av en helt gäng måste ske senast 3 dagar innan, annars debiteras det med 100:- per person.

 

Vi kan ta emot ca 8 perssoner samtidigt (om inte alla är nybörjare). 

Mellan vecka 25-34 kan vi ordna turridning alla dagar i veckan förutom Tisdagar . Efter vecka 34 går det bra att boka turrudning fredag, lördag och söndagar fram till vecka 47.

För att boka turrudning på en helg måste man vara minst 4 stycken för att boka.

 

Vid bokning, ange längd och vikt. 

 

 

Ni får vara med och göra iordning hästarna.

Kom vid bokad tid. 

 

 OBS olika priser beroende på hur många ni är.

TURER/PRISER

1 tim.  Vid ett gäng på 4+: 250:-/person.

Färre än 4:

1 Tim. 3 personer 300:-/person

1 Tim. 2  personer 350:-/ person 

 

1,5 tim. Vid ett gäng på 4+ 350:-/person.

Färre än 4:

1.5 Tim. 3 Personer 400:- /persson

1.5 Tim. 2 Personer 450:-/ person 

 

Ni får gärna ta med er eget fika och fika efter turen. Vi har bord/bänkar som ni kan sitta vid om ni vill. Om vädret är dåligt så har vi en stor altan med tak och många sittplatser.

 

Betalning: Kontant (svenska kronor) eller mot faktura eller swish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turridning med islandshästarna. Ing-Marie och Poka har täten.