HÄGNENS ISLANDSHÄSTAR

 

Turridning på Islandshäst i vacker småländsk natur.

vi har turridningen öppen året om, om vädret tillåter. vid temperaturer över 28 grader, åskoväder, eller snö och halka ställer vi alltid in.

 

Från och med den 8 oktober 2022 fram till 31 januari 2023 så kan vi endast boka 1 h turer pga älgjakten,  då vi endast rider på egen mark. Vi vill visa hänsyn  till jägarna och också vara på den säkra sidan och inte rida där jakt kan pågå. Efter den 8/10 är det rätt kyligt att sitta på hästryggen längre än 1 Tim och hästarna har satt sin vinterpäls så 1 h är lagom för alla.

 

Turridning på Islandshäst har bedrivits på gården sedan 1992, jag Ellinor (28 år) som driver detta är uppvuxen i verksamheten och har varit med på alla turridningar sedan jag kunde sitta själv på en häst. Jag började leda turridningar när jag var runt 11 år. Jag har lång erfarenhet  utav att leda turridningar och jag har ridit in nästan alla våra hästar som går med på turridning, så jag känner dom väl och vet hur dom fungerar.

 

 

 

 

 

Vi kan ta emot både vana och ovana ryttare beroende på ridvanan och ryttarnas storlek. Då våra Islandshästar inte är så stora så behöver vi ha en maxvikt på 80kg, Är man nybörjare så är maxvikten 75kg.

Vi kan endast ta emot 1 ryttare på 80 kg per tur, då vi bara har 1 Islandshäst häst utav större modell. 

Vi anpassar tempot och ridvägarna efter ryttarens vikt och ridkunskap.

Vi kan tyvärr bara ta emot två helt nybörjare per tur, hästarna och säkerheten måste alltid gå i första hand.

Vi bokar aldrig ihop olika gäng, så ni rider alltid i slutet sällskap. Vi har en minimiålder på 12 år för att rida med på turridning (10 år om mycket ridvana finns), yngre barn hänvisas till turridning för barn eller om en anhörig vuxen vill leda barnet på turridningen. Hästarna är starka och kan försöka äta gräs.

 

Vi har ett minimiantal på 3 personer, men vi kan ta emot 2 personer men då kostar det 100:- extra per person. 

Vi anpassar alltid tempot till den med minst ridvana, vill ni vara säkra på att få en tur med lite mer tempo, så tänk på att alla i ert sällskap måste ha ridvana. Ovana ryttare kan få testa att tölta om dom vill, men vi kör aldrig galopp med nybörjare, detta med hänsyn till hästarna och säkerheten.
All ridning sker på egen risk. Kontrollera så att du har en olycksfallsförsäkring.

Hjälm är obligtorisk vid all ridning hos oss, hjälm finns att låna. Ridväst har vi inget krav på och det finns inte heller att låna. Kläder efter väder, oömma kläder. Rejäla skor, gärna med lite klack på. Tygskor eller pumps passar inte att rida i.

Vi rider i de flesta väder, men vill kunden avboka pga regn (ej duggregn) så är det helt okej att boka om till ett nytt datum utan att några extra avgifter tas ut. Vid åskoväder ställer vi dock alltid in, eller vid höga temperaturer.

Vi vill att ni lämnar återbud om någon i gänget inte kan komma. Senast dagen innan, ej avbokad plats senast dagen innan debiteras med 200:-

Avbokning av hela turen måste ske senast 3 dagar innan, annars debiteras ni med 200:- per person. (Ställer vi in pga väder så tas självklart inga avgifter ut) 

Vi kan ta emot upp till 10 personer per tur, men beroende på ridvanan och ryttarnas storlek.  Vi har några minder Islandhästar som är under 130 cm som kan ta max 55/60 kg.

Minst en i gänget måste vara över 18 år, vi rider aldrig ut med minderåriga utan en vuxen annhörig.

Vid uppsittning används alltid pall, detta för hästarnas skull.

Mellan vecka 11-24 kan turridning endast bokad fre, lördag och söndagar då vi har ridlektioner de andra dagarna. 
Mellan vecka 24-34 är turridningen öppen varje dag, vecka 34-47 fre, lör och söndagar.

 

Såhär går ni till väga för att boka en turridning hos oss.


Kontakta oss via sms 073-8287075 eller mail: hagnensislandshastar@hotmail.com

Ange hur många ni är, ridvanan bland ryttarna, deras vikt och längd (detta för att ingen häst ska behöva gå 2 turer på en dag, vet vi längder och vikterna på ryttarna, så kan vi planera innan vilka hästar som behövs till olika turer)
Ange önskat datum och tid som ni vill rida klockan 10:00 brukar vara en bra tid för oss. skriv även erat mobilnummer (er bokning läggs in via sms:et)

Efter att bokning är klar: Ni kommer hit tiden som ni har bokat (vi är tacksamma om ni kommer tidigast 10 minuter före er bokning, detta för att barn och djur kan vara på stallplan och för att minnimera stress för oss att ta in hästarn)

Vi delar ut hästar till er vid ankomst, ni får vara med och göra iordning hästarna (ovana ryttare får självklart hjälp), när alla är färdiga går vi ut i en bestämd ordning med hästarna, vi använder pall vid all uppsittning (detta för hästarnas skull) Vi använder alltid reflexvästar när vi rider ut, detta för att vi ska synas i trafiken.
När alla är uppe på hästryggen så har vi en kort genomgång om hur turen kommer att gå till, och hur hästarna fungerar och därefter rider vi iväg.

Vi har 3 olika turer att välja på.

1 timmes turridning, passar där det finns nybörjare med i gänget eller er som vill ha en lugnare tur. Vi skrittar och töltar några kortare sträckor om alla ryttarna vill. En kortare galopp kan ske om önskemål och vana finns. under Älgjakten så rider vi bara 1 timmes turer och ordnar då galopp och längre sträckor med tölt när det är vana ryttare.  

 

1.5 timmes turridning, passar er som vill rida en längre stund och tölta längre sträckor samt galoppera.

 

2 timmes turridning, vi rider i alla gångarterna och galoppera vid flera tillfällen under turen.

Tiderna är exlusive sadling och tränsning, så bokar ni tex en 1h turridning så tar det ca 2 timmar tills ni är helt färdiga för att åka hem.

Några viktiga punkter från texten ovanför:


*Maxvikt 80 kg, nybörjare 75 kg


*Max 2 nybörjare per tur


* Minimiålder 12 år


* Tempot anpassas till den med minst ridvana


*Vi bokar aldrig ihop olika gäng


*Vid bokning ange ryttarnas vana, längd och vikt

*Kom i nära anslutning till er bokade tid

 

Ridvana krävs hos samtliga ryttare för att boka 2 timmars turen.

 

 

1 Tim: 350:-/ person 

 

1.5 Tim: 450:-/ person 

 

2 Tim: 600:-/ person

 

 

Tips: Många kan använda  friskvårdsbidraget via jobbet. 

 

  

Betalning turridning: kontant (svenska kronor) eller swish, företag kan få på faktura. Obs vi tar ej kort!