TURRIDNING 

OBS: När ni ska rida Turridning/ bokat paddocken, kom vid bokad tid. Det blir stressigt för både oss och hästarna att ha folk utanför när vi förbereder stallet. 

 

Vi rider i vacker småländsk natur. På byvägar, skogsvägar, stigar eller ängar. Vi kan ta emot både vana och ovana ryttare(max 4 helt nybörjare per tur). Vi en minimiålder för barn på 12 år. (10 år om ridvana finns, Yngre barn hänvisas till ridlektioner eller paddockridnig). Tempot och hästarna anpassar vi efter rådande väderlek och ryttarnas storlek (tunga ryttare = lugnare tempo) och förmåga. Vi har äldre och trygga hästar för ovana ryttare, och piggare hästar för de mer vana ryttarna ( vänligen överskatta inte er ridförmåga när ni bokar turen).

Utrustning: Hjälm är obligatorisk vid all ridning hos oss. Vi har hjälmar att låna ut. Bekväma kläder, långbyxor rekommenderas. Rejäla skor, kängor eller stövlar. Tygskor, sandaler eller högklackade skor är inte lämpliga. All ridning sker på egen risk. Kontrollera så att du har en olycksfallsförsäkring.

För hästarnas skull har vi en maxvikt på 85 kg för ryttaren. vi kan ta emot max 1 tung ryttare per tur eftersom vi bara har ett fåtal hästar som klarar av de tyngre ryttarna.  Ryttare på 85 kg = 1 Timmes tur och lugnare tempo för hästens skull. 

Vi tar inte ut några bokningsavgifter el dyl, men vi vill att ni lämnar återbud om någon i gänget inte kan komma. Senast dagen innan. Ej avbokad plats ,senast dagen innan debiteras.

Vi kan ta emot ca 9 pers samtidigt (om inte alla är nybörjare). Om ni är fler än 9 pers så kan vi rida i två omgångar efter varandra.

Vi kan ordna turridning alla dagar i veckan sommartid (25-34).

Vecka 11-24 och vecka 34-47  har vi ridlektioner på måndagar, tisdagar,onsdagar och torsdagar, då är det Fredagar, Lördagar och Söndagar som går att boka turrudning.

Vid bokning, ange längd och vikt. 

 

 

Ni får vara med och göra iordning hästarna.

Kom vid bokad tid. 

 

 OBS olika priser beroende på hur många ni är.

TURER/PRISER

1 tim.  Vid ett gäng på 4+: 250:-/person.

Färre än 4:

1 Tim. 3 personer 300:-/person

1 Tim. 2  personer 350:-/ person 

 

1,5 tim. Vid ett gäng på 4+ 350:-/person.

Färre än 4:

1.5 Tim. 3 Personer 400:- /persson

1.5 Tim. 2 Personer 450:-/ person 

 

Ni får gärna ta med er eget fika och fika efter turen. Vi har bord/bänkar som ni kan sitta vid om ni vill. Om vädret är dåligt så har vi en stor altan med tak och många sittplatser.

 

Betalning: Kontant (svenska kronor) eller mot faktura eller swish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turridning med islandshästarna. Ing-Marie och Poka har täten.