TURRIDNING 

 Vi har stängt mellan vecka.1-11.

Turridning startar igen 1/4.

 

Vi rider i vacker småländsk natur. På byvägar, skogsvägar, stigar eller ängar. Vi kan ta emot både vana och ovana ryttare. Dock har vi en minimiålder för barn på 10 år. (Yngre barm hänvisas till ridlektioner eller paddockridnig). Tempot och hästarna anpassar vi efter rådande väderlek och ryttarnas storlek (tunga ryttare = lugnare tempo) och förmåga. Vi har äldre och trygga hästar för ovana ryttare, och piggare hästar för de mer vana ryttarna ( vänligen överskatta inte er ridförmåga när ni bokar turen).

Utrustning: Hjälm är obligatorisk vid all ridning hos oss. Vi har hjälmar att låna ut. Bekväma kläder, långbyxor rekommenderas. Rejäla skor, kängor eller stövlar. Tygskor, sandaler eller högklackade skor är inte lämpliga. All ridning sker på egen risk. Kontrollera så att du har en olycksfallsförsäkring.

För hästarnas skull har vi en maxvikt på ca 85 kg för ryttaren. vi kan ta emot max 1 tung ryttare per tur eftersom vi bara har ett fåtal hästar som klarar av de tyngre ryttarna.

Vi tar inte ut några bokningsavgifter el dyl, men vi vill att ni lämnar återbud om någon i gänget inte kan komma. Senast dagen innan. Ej avbokad plats ,senast dagen innan debiteras.

Minsta antalet är 4 pers., men om ni t ex bara är två som vill rida så kanske vi kan pussla ihop er med några andra med samma ridvana. Alternativt så kan ni välja att rida färre än 4 pers men då får ni betala för en extra person. Vi kan ta emot ca 8-10 pers samtidigt (om inte alla är nybörjare). Om ni är fler än 10 pers så kan vi rida i två omgångar efter varandra.

Vi kan ordna turridning alla dagar i veckan, bara det inte kolliderar med våra ridlektioner. Vi har ridlektioner på måndagar, tisdagar,onsdagar och torsdagar. Dessa dagar kan vi ev ordna kortare turer på fm. Sommartid (v.25-34) har vi inga ridlektioner, så då går det bra att rida på tur alla dagar i veckan.

 

Under älgjakten har vi bara 1 timmas turer. (8 Oktober 2018 - 31 Januari 2019)

 

TURER/PRISER

1 tim. 250:-/person.

1,5 tim. 350:-/person.

Fikatur 400:-/person. Fika ingår. Vi rider drygt 1,5 tim. Fika (Smörgås. Kaka. Kaffe/te/saft) serveras hemma i trädgården efter ridturen. (Minst 5 pers)

 

Ni får gärna ta med er eget fika. Vi har bord/bänkar i trädgården som ni kan sitta vid om ni vill. Om vädret är dåligt så har vi en stor altan med tak och många sittplatser.

 

Betalning: Kontant (svenska kronor) eller mot faktura eller swish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turridning med islandshästarna. Ing-Marie och Poka har täten.