HÄGNENS ISLANDSHÄSTAR & RIDLEKIS

Hej och varmt välkomna till vår ridverksamhet. 

Hägnen är namnet på en 200 år gammal släktgård, som nu är inne på 8:e generationen. Gården ligger i byn Norra Sävsjö, 8 km väster om Nybro, i Kalmar län. På gården finns det just nu 32 hästar och 18 utav dom är renrasiga Islandshästar, 7 shetlandsponnyer och 5 korsningar shetland/Island. Våra hästar går tillsammans i stor flock och går på lösdrift året om, vilket dom trivs väldigt bra med.

 Det finns också en hund som heter Mini, 8 katter (alla utom en är kastrerade, så på sommaren har vi en kull kattungar, kattungarna placerar vi ut i väl valda hem när dom är 12 veckor gammla, vetrinärbesiktigade, vaccinerade och  chipmärkta)

Vi har ett 10-tal kaniner (Vi tar ibland en kull med kaninungar där vi säljer ungarna vid 8 veckors ålder),

I hönshuset och hönsgården bor det en liten flock med höns.

Bakom huset i en röd liten stuga bor det två stycken getter som heter Märta och Bärta, dom är syskon och födda 2019, iblnad smiter dom ut och äter upp alla fina blommor som dom hittar. Därför har jag nu slutata med att plantera blommor/ rosor..


 

Vi som bor på Hägnen är jag Ellinor som är 7e generationen på Hägnen. Jag bor här tillsammans med min sambo Christoffer och vår son Albin som är 4 år gammal. Jag jobbar heltid med gården och verksmheten, min sambo Christoffer är deltidsbonde som han själv brukar säga, men han jobbar dagtid på Yaskawa som servictekniker. 

Vår son Albin är mer än gärna med mig i stallet och rider med på en del lektioner när han inte är på förskolan.

Jag tog över gården och verksamheten efter min mammas, men jag är född på gården och uppväxt i verksamheten.

Min mamma Ing-Marie växte upp som 6e generationen på gården men fram till 1988 var det kossor på gården, 1988 bygde hon och min far om laudgården till ett stall, 1989 startades ridverksamhet på gården, 1992 kom dom första Islandshästarna till gården (utav en slump egentligen, en historia som jag gärna berättar mer om vid erat besök) stallet bygdes då ut yttiligare med en  till stalldel med spiltor till shetlandsponnyerna och Turridning startades upp. Jag föddes 1994 och har alltid älskat hästar, jag kunde i stort sätt rida innan jag kunde gå, mitt första riktiga ord var hästransport, så mina föräldrar förstod nog rätt tidigt att jag var född till att driva gården en dag. Jag valde att hoppa av skolan och började jobba hemma hos mamma då jag inte trivdes i skolan, idag när jag ser tillbaka på den tiden så tänker jag att det fanns en mening med att jag valde att börja jobba i verksamheten 3 år tidigare, för jag behövde dom åren utav erfarenhet, det vet jag nu i efterhand.
Den 22 December 2017 gick min mamma Ing-Marie bort hastigt men efter många års sjukdom.  Ing-Marie levde för gården och hästarna, ett levnadssätt som även jag ärvde tidigt i livet. För mig var det en sjävklarhet att driva verksamheten vidare när man mamma dog, trots stor sorg och många motgångar i början, nu är motgånagarna mina efarnheter och jag brinner för att driva gården tillsmans med mina hästarna som är min familj.

 

***********************

Vi anordnar:

# Ridlekis

# Ridlektioner för barn och vuxna

#uterittsgrupper för tonåringar/vuxna # Hyr en häst och rid i paddocken

# Turridning

# Ridläger

# Skogsritter

 


#Prova på ridning

 

 


 Varmt välkomna till vår gård, för säkrast kontakt: skicka sms, när jag har lektioner/turridning svarar jag ej i telefon.


 

Jag och hingsten Reddi, här har han precis anlänt till gården. April 2023