Välkommen till Hägnens Islandshästar!

 

 

Hägnen är namnet på en snart 200 år gammal släktgård, som nu är inne på 8: e generationen. Gården ligger i byn Norra Sävsjö, 8 km väster om Nybro, i Kalmar län. Fram till 1988 bedrevs mjölkproduktion på gården. 1988 byggdes ladugården om till stall. 1989 startades "Ridlekis", då fanns det mest shetlandsponnyer. 1992 köptes de första islandshästarna. Numera finns det ca 30 islandshästar på gården. Vi har även några mindre ponnyer.  Det finns också hundar, katter, kaniner, höns och getter.

 

Vi som bor på Hägnen är Ellinor som är 7e generationen på gården Hägnen. Jag bor här tillsammans med min sambo Christoffer och vår son Albin.

Min mamma Ing-Marie växte upp som 6e generationen på gården, 1989 startade hon ridverksamhet, 1992 kom dom första Islandshästarna till gården, sedan dess bedrivs det Turridning och ridskola.

Den 22/12 2017 gick min mamma Ing-Marie bort efter många års sjukdom. Som många vet så levde Ing-Marie för gården och hästarna, ett levnadssätt som även jag har ärvt. För mig var det en sjävklarhet att verksamheten skulle drivas vidare, men det har varit en tuff tid efter mammas bortgång men med hjälp och stöd, så har vi lyckats driva min mammas livsverk vidare.

 Efter min mammas bortgång så driver jag och min sambo gården. Sommaren 2019 föddes vår son Albin som är 8e generationen på gården, han var ca 1 vecka gammal när han fick sitta på hästryggen för första gången. 

Vi har öppet mellan vecka 11 till vecka 47, däremellan har vi vinterupperhåll och då vilar vi och hästarna. Turridningen är öppen lör-sön v.14-24, mellan v.24-33 varje dag och mellan vecka 34-47 Lördagar och söndagar. 

 

 

Varmt välkomna hem till oss.

 

Vi kan erbjuda:

# Ridlekis

# Ridlektioner för barn och vuxna

# Hyr en häst och rid i paddocken

# Turridning

# Ridläger

# Skogsritter

 

 

 

Christoffer, Albin, Ellinor och hunden Mini