Knatte/Ridlekis/Ridlektioner/ uterittsgrupper

 

 

 

 

Vi är en ridskola som passar dig som inte vill ha det så avancerat, vi riktar in oss på att det ska vara roligt, mysigt och att alla ska vara välkomna samtidigt som man får lära sig om hästen.

Vi har enkel teori på hästryggen under lektionstid,  barnen som vill ha mera teori hänvisas till vårar stallkurser/dagridläger som anordnas några gånger per termin.

 

Knattegrupperna riktar sig till barn från 3 år och Ridlekis från 5 år, vi lär oss mycket genom lek, vi rider ofta olika banor där vi tränar på att styra, träna balansen och planera sin ridväg. Alla barn i knatte och ridlekis ska ha en vuxen ledare med sig.  

Hos kan du skapa grunden i ridningen och sedan flytta över till en mer avancerad ridskola när du blir äldre, eller om du inte vill ha det mer avncerat så är du mer än välkommen att stanna kvar hos och rida vår "bonnaridning" "lek och lär" eller i uterittsgrupp.

I dag är det så höga krav på barnen i tidig ålder både inom skolan och olika aktiviteter, här vill jag att dom ska känna att hit kommer dom för att ha roligt och mysigt, inte massa höga krav.

Många som beskriver vår ridskola brukar kalla den för en familjär ridskola, och det tycker jag är en väldigt fin beskrivning, precis så jag vill att man ska se vår ridverksamhet.

  Våra ridlektioner riktar sig främst till knattar 3-6 år) och uterittsgrupper (Tonår/vuxen)

Men vi erbjuder ridlektioner/ridlekis för alla åldrar, men vi har tyvärr inga nybörjargrupper för barn utan ledare.

 

1989 startade min mamma Ing-Marie ridlekis för mindre barn och det är något som jag försöker att hålla kvar vid, rknatteridning från 3 år. 

 

 Vi rider ofta ut i skogen när vädret är fint och kvällarna ljusa, och när vi rider  i paddocken är det den så kallade "bonnaridning" som sker  på våra skogsmullar, knatte/ ridlekis är lek och lär. Vi har även några rena uterittsgrupper där vi rider ut varje gång, lämpar sig till vuxna/ tonåringar med ridvana som bara vill komma ut på hästryggen och mysa i skogen. 
Våra ridlektioner sker som sagt på "motionsnivå" och "lek och lär" eller som vi även säger "bonnaridning" . Målsättningen är att man ska ha kul, samtidigt som man får lära sig om hästarna. Vi rider på Islandshästar och några shetlandsponnyer. 

 Vi har inte så stora hästar så därför har vi en MAXVIKT på  75  kg för ridlektionerna. 

För att ha en plats i en grupp behöver man lösa terminskort

Priserna gäller Höstterminen  2024.

v.33-45

knattegrupp från 3 år 1400:- 

Barn/tonår 1500:- 

Vuxen 1600:- 

 

Som ny elev får man självklart testa en gång innan man bestämmer om man vill lösa ett terminskort, vill man inte vara med mer än den första gången så kostar den  gången 150:- och betalas med swish efter lektionen. 


Ni får en faktura med hela terminsavgiften vecka 2 eller 3 på terminen.

 

Om du är sjuk eller har förhinder så är vi tacksamma om du lämnar återbud senast kl 12:00 samma dag. Man får rida igen 2 gånger per termin i en liknade grupp, OBS! Förutsatt att du har lämnat återbud innan kl 12:00. Första och sista gången på terminen är tyvärr inte möjliga att byta.


I mån av plats så går det bra att hoppa in i någon utav grupperna för att prova på eller för att bara rida några enstaka gånger. Då kostar det 150:-  (för att rida med i barngrupp eller vuxengrupp så behöver man vara ridvan)

Vi har ridning som vanligt ALLA lov och helgdagar på terminen om inget annat meddelas.

All ridning sker på egen risk. Tänk på att ha en olycksfallsförsäkring som gäller även fritid. De flesta är försäkrade genom skola eller arbete.

 Grupperna kan kommas att ändras.

 

Preliminära ridgrupper  Höstterminen 2024

Vecka 33-45

 

 

Söndag 09:30 knatte/ridlekis. Från 3 år. 

Söndag 10:30 Ridlekis från 5 år. Full

Söndag 10:30 Fortsättning ridlekis, från 7 år. Full

 

Alla har en förälder som leder hästen i knattegrupper och ridlekisgrupperna.

                

   Måndag 16:30. Ny grupp! Ridlekis från 5 år. 

 

Måndag 17:30. Barn från 9 år, Fortsättning 2 (fortsättning från förra terminen). Alla gångarter.Full

 

Måndag 18:30 Tonår/vuxen. Uterittsgrupp. 4 platser finns.

 

 

 

Tisdag 16:30. Ridlekis från 5 år.  Full

 

 

Tisdag: 17:30 Barn från 10 år, Fortsättning 2, du ska kunna rida själv i alla gångarter ute i skogen. Full

 

Tisdag 18:30. Tonår/vuxen. Uterittsgrupp. Full

 

 

 

 

Onsdag 10:00 :Pensionärerna. Full

 

 

Onsdag 17:30. Fortsättning 2. Barn från ca 10 år. Alla gångarter. 1 plats

 

Onsdag 18:30. Tonår/vuxen, uterittsgrupp.Full

 

 

 

Torsdag 16:30 Fortsättning 1, barn från ca 7 år. Skritt och trav, barnen rider själva i paddocken (om dom vill/kan). full

 

Torsdag 17:30 Barn från ca 8 år, Fortsättning 1.2 (fortsättning från förra terminen). Skritt, trav och lite galopp. full

 

Torsdag 18:30 Tonår/vuxen. Uterittsgrupp.

Full

 

  
Alla grupper har 1h, inkl förberdelse (borsta, sadla och tränsa .) Är man i grupp 2 eller 3 på kvällen, så kan man ibland få en färdig häst.
(Får du en färdig häst så får du alltid sadla av, ingen häst går mer än 2 lektioner)
Om ens häst inte ska gå i gruppen efter så får man sadla av, det görs efter ridlektionens tid.
Tex: Gruppen börjar klockan 17:00, då ska alla vara färdiga för att gå ut till 17:15. Självklart får man komma lite tidigare, om man vill ha mer tid till att borsta innan. Ni rider till kl. 18:00, behöver ni sadla av så är ni kanske klara til 18:15. Det går jättebra att stanna kvar efter sin lektion och klappa dom andra djuren om man vill. Ibland ska gruppen efter rida ut och ställer då upp på stallplan, tänk på att inte köra när hästarna står uppställda på stallplan eller köra förbi hästarna på vår grusväg, det är lite trångt och onödiga risker att köra förbi hästarna där. Har ni bråttom hem, säg gärna till innan. 

 


 RIDLEKIS / KNATTEGRUPP.
: Alla barn rider med en person (förälder eller annan vuxen) som går bredvid och leder hästen (hästarna är snälla, så man måste inte vara hästvan  - det blir man  med tiden...)

Lämpliga kläder till de mindre barnen är allväderstövlar/vikingstövlar, varma bekväma kläder vid kallare väder. (Ett kallt barn är ett ledset barn)

Vi rider mest i skritt och lite i trav en och en.

Oftast rider vi i paddocken, men ibland går vi en sväng genom byn. 

 

Barngrupper, alla gångarter. anpassar ridningen efter gruppen.


Uterittsgrupp: Vi rider ut i skogen varje gång (utom när det är mörkt ute). Vi rider i alla gångarter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                        

Musse från Hägnen född 2019 och vår son Albin, också född 2019