RIDLEKTIONER / RIDLEKIS

 

 

VT 2019. Vecka 11-24. (11 mars - 16 juni)

 

Vi har ridlektioner/ridlekis för barn, ungdomar och vuxna.

Våra ridlektioner sker på "motionsnivå" och målsättningen är att man ska ha kul, samtidigt som man får lära sig grunderna inom ridning. Vi rider på islandshästar och några shetlandsponnyer. Vi rider inte någon avancerad dressyr eller hoppning, eftersom våra hästar inte är utbildade för det. Vi har inte så stora hästar så därför har vi en MAXVIKT på  75  kg för paddockridning. (85 kg för turridning).

Du kan välja om du vill betala kontant / swish per gång (100:-), eller om du vill köpa ett terminskort för 1200:- (VT 2019 = 14 gånger) Om du vill köpa ett terminskort så meddelar du det första gången du rider så får du en faktura. 

Om du är sjuk eller har förhinder så är vi tacksamma om du lämnar återbud senast kl 12:00 samma dag. Det går bra att i mån av plats "rida igen" i någon annan lämplig grupp under innevarande termin OBS! Förutsatt att du har lämnat återbud innan kl 12:00. Du kan maila , sms:a eller ringa. Mail: hagnensislandshastar@hotmail.com

I mån av plats så går det bra att hoppa in i någon av grupperna för att prova på eller för att bara rida någon enstaka gång. Ring innan så att du är säker på att ledig plats finns. 100:-.

Vi har ridning som vanligt ALLA lov och helgdagar.

All ridning sker på egen risk. Tänk på att ha en olycksfallsförsäkring som gäller även fritid. De flesta är försäkrade genom skola eller arbete.

 

Ridgrupper  VT 2019.

Knattegrupperna Tisdag/Torsdag är fulla. Vid fler än 5 anmälningar så startar vi en till knattegrupp på Fredagar 16:00. Hör av er via mail/tel vid intresse.

 

Måndag 17:00  Fortsättning 1. Från 7 år. FULL

Måndag 18:00  Fortsättning 2. Från ca 10 år. Barn/vuxen.

Måndag 19:00  Fortsättning 3. Tonår/vuxen. Mycket uteritt. FULL

 

Tisdag 17:00  Knatte. Ridlekis. Från 3 år. FULL

Tisdag 18:00  Fortsättning 1. Från ca 9 år. FULL

Tisdag 19:00   Uterittsgrupp. Fortsättning 3. Vuxen. Vi rider ute i skogen, Alla gångarter. Ridvana krävs. När kvällarna blir mörka rider vi i paddocken. FULL

 

Onsdag 11:00  Uterittsgrupp. Vuxen/senior. FULL

Onsdag 17:00 Fortsättning från 6 år. Full

Onsdag 18:00 Fortsättning 2. Barn/vuxen. FULL

 

 

 

Torsdag 17:00 Knatte. Ridlekis. Från 3 år. FULL

 Torsdag 18:00 Fortsättningsgrupp 3.  Från ca 12 år - vuxen.  FULL

 

NYTT:  Fredag 16:00 knatte. Från 3 år. (Startas vid fler än 5 anmälningar) 

 

De festa grupperna är fulla, men vid återbud går det bra att rida med. 

 

 RIDLEKIS / KNATTEGRUPP.

Ridlekis: Alla barn rider med en person (förälder eller annan vuxen) som går bredvid och LEDER hästen (hästarna är snälla, så man måste inte vara hästvan  - det blir man  med tiden...) Vi rider mest i skritt och lite i tölt /trav. Oftast rider vi i paddocken, men ibland går vi en sväng genom byn. Någon gång kanske vi kör vi en tur med häst och vagn för dem som vill prova på det.

Fortsättning 6 år Från  6 år. Steget efter Ridlekis, du ska ha ridit minst en termin innan. Skritt, tölt och trav. Ej galopp. Barn under 7 år ska ha en vuxen som leder hästen.  Självklart får man ha någon som leder hästen även om man är över 7 år. 

Fortsättning 1: För dig som har ridit några terminer. Lite lugnare tempo. Skritt, tölt och trav.

Fortsättning 2: Högre tempo. Vi rider i alla gångarter.

Fortsättning 3: För dig som har ridit i många år. T ex för dig som är vuxen och kanske vill ta upp din ridning igen efter några års uppehåll. Vi rider i alla gångarter.

Uterittsgrupp: Vi rider ut i skogen varje gång (utom när det är mörkt ute).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                        

Ellinor och islandshästen Nattfari från Yasjö.